zaterdag 20 april 2013

Dacia Duster als testauto: geslaagd ?

Bron: wheelworldreviews

Dacia Duster 4x4 14Met budget prijzen probeert Dacia de Engelse markt te veroveren. Lage en vaste prijzen is sterke argument van Dacia.

Afdingen is er niet bij, het is “take it or leave it”.

Zo gaat dat ook met de Dacia Duster waarmee we vandaag rijden.

Deze Dacia Duster is verreweg de goedkoopste SUV op de markt en zou wel eens aantrekkelijk kunnen zijn voor mensen die zich normaal geen SUV kunnen veroorloven.

Met zijn dikke, stoere carrosserie ziet de Dacia Duster er uit als een echte off-roader, zelfs in de basisuitvoering. Aan de voorkant wordt de styling gedomineerd door grote grill en goed ogende koplampen. Aan de zijkant vallen de brede spatborden, de grote ramen, dakrails en scherpe design op. Achter de kenmerkende lichtunits, de gebogen achterruit en de dikke diffuser die het off-road karakter onderstreept.

Binnenin zit je behoorlijk rechtop, maar missen de stoelen zijdelingse steun, de schakelaars zijn logisch geplaatst en goed te bedienen (in Engeland zit de raambediening wel bij de portieren). De algemene pasvorm en afwerking van de Dacia Duster is (gezien de prijs) uitzonderlijk goed.

Het grote dashboard ziet er modern uit en dankzij de contrasterende kleurstelling en de chroomaccenten heb je niet meteen door dat het dashboard bestaat uit harde kunststof.

Binnenin is er ruim plaats voor vier “stevige” volwassenen. De bagageruimte, zowel in de 2 WD als in de 4 WD, is ruim voldoende.

dacia duster 4x4 21

De verkrijgbare motoren zijn de 1.5 dCi met 110 pk en de 1.6 16v met 105 pk, beide motoren hebben zich voldoende bewezen in onder meer de Renault Mégane.

Ondanks dat het onderstel van de vorige generatie Clio enigszins gedateerd is, rijdt de Dacia Duster verrassend goed, hij heeft voldoende grip in de bochten en ook de prestaties zijn voldoende. Enige punten van kritiek is het overhellen in de bochten en de wat ongevoelige besturing.

Naar onze mening ziet deze Dacia Duster er modern uit, hij heeft een ruim interieur en een grote bagageruimte. Het is een eerlijke no-nonsens auto, die door zijn lage prijs veel kopers kan trekken en die – als het nodig is – ook licht off-road werk niet schuwt.

Lees ook:

Dacia Duster 4x4 09

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2013 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

En veel meer Dacianieuws en foto’s ook op twitter en facebook.

Alle Dacia modellen op De Dacia Site van Nederland en België

Posted: 21 april 2013 in Alles over de Dacia Duster Tags:1.5 dCi, 1.6 16v, 4 WD, Dacia Duster, Engeland, off-road

Geen opmerkingen:

Een reactie posten