zaterdag 5 februari 2011

Dacia Duster - Gebruikersreview

Foto’s, video  en tekst: Frits

Opnieuw heeft Frits zijn ervaringen met de Dacia Duster voor ons op schrift gezet.

17-09-2010  Op vakantie naar Kirchberg en terug via het Thuringerwoud.

Op de heenweg zijn we gereden via Frankfurt en München, wij reden helaas van file  naar file. Bij Frankfurt hebben wij noodgedwongen de ABS getest daar wij opeens op een stilstaande file inreden met 120 km/uur. De noodstop werkte prima, de wielen blokkeerden slechts een moment waarna de vertraging met ongeblokkeerde wielen de wagen op tijd tot stilstand bracht. Door al het file leed waren wij gedwongen tot een overnachting even onder München, waarna wij de reis de volgende dag voortzetten naar Kirchberg Tirol.
De auto rijdt prima en het verbruik op de heenweg lag gemiddeld op 7.6 liter per 100 km. Zoals je in onze vorige Review kan  lezen is het verbruik niet verder gezakt.
Bij aankomst in Kirchberg de vloeistoffen gecontroleerd. Alles nog steeds prima op peil, totaal gereden km nu 3700. Ondervonden problemen geen.

Dacia Duster Frits 01

Na een weekje Kirchberg was het tijd voor de terugreis via Georgetal , waar wij een tussenstop van 5 dagen gepland hadden. Dit was, vooral door het hele slechte weer, een vermoeiende reis van ca 600 km. Tijdens het rijden leek het of het deurrubber van het voorportier links vocht doorsloeg, echter dit kan ook tijdens het in en uitsappen tijdens de stops ontstaan zijn.
Tijdens hevige regenbuien bij stilstand bleef de auto droog.  Ook in de wasstraat voordat wij op reis gingen dus wij wachten het af. Mocht het nog voorkomen dan laten wij het portier stellen, zoals wij eerder ook met onze Renault Clio hebben laten doen.
Verder is het hogere toerental zoals eerder werd genoemd door mij juist als positief ervaren. Doordat de motor hoger in de toeren ligt kan je de Duster makkelijker rijden. De hele weg heb ik nooit verder terug hoeven schakelen als de 4e versnelling om een berg op te rijden, terwijl het wegrijden op een serieuze heuvel geen probleem vormde.
Gewoon een fijne auto met een dito overbrenging die onder alle omstandigheden niet zozeer  snel, maar juist krachtig  en betrouwbaar aanvoelt.
Deze review vindt je ook op de site van Frits.


Alle gegevens op rij:

Heenreis gemiddelde snelheid 75 km/u. – Verbruik gem 7.6ltr/100km. – Reistijd door files 14 uur. – Terugreis gemiddelde  snelheid  99 km/u – Verbruik gem 7.7ltr/100km. -  Olieverbruik over 4800 km totaal nihil ( niets bij hoeven vullen). – Koelvloeistof – remvloeistof – stuurbekrachtigingsvloeistofpeil allemaal 100 % in orde.  – Problemen geen. – Weggedrag : voorspelbaar. -  Noodstop uitstekend blijft keurig in het spoor, een korte remweg en stond op  tijd stil. – Ondanks de lange heenreis kwamen wij nog fit uit de wagen, comfortabel weggedrag en goede stoelen.

Dacia Duster Frits 02

Meer algemeen Dacia autonieuws vindt je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Logan MCV vindt je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vindt je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vindt je Hier.

Alle prijzen en specificaties 2010 vindt je Hier.

Heel veel tips, trucs en techniek vindt je Hier en alles over tuning Hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten