dinsdag 9 april 2013

Autoverkopen in de min - Dacia in de plus

Foto’s: Tom (Taxi’s in Puerto de la Cruz Tenerife)

Het gaat niet goed met de autoverkopen in Europa om het maar voorzichtig uit te drukken. Bijna in heel Europa storten de autoverkopen in. Als we de autoverkopen als maatstaf gebruiken voor de economische vooruitzichten dan staat de gewone man in Europa nog heel wat ellende te wachten. Het resultaat van de ongebreidelde bezuinigingsdrift ?

Taxi Tenerife Dacia Duster 01

Nederland

De autoverkopen in Nederland zijn in maart 2013 met maar liefst 32% ingezakt. Vrijwel alle merken scoren negatief. Uitzonderingen zijn Jaguar, Land Rover en (in bescheiden mate) Dacia. Met 288 exemplaren verkocht Dacia er 72 auto’s meer ten opzichte van vorig jaar. Er zijn van de Dacia Sandero 165 stuks verkocht (vooral Stepway’s), Dacia Lodgy volgt met 110 exemplaren en van de Dacia Duster zijn er slechts 13 verkocht.

België

Dacia verkoopt in België nog altijd uitstekend. Maar liefst 1.554 exemplaren zijn er in maart verkocht.

Frankrijk

Het land waar de meeste Dacia’s worden verkocht is Frankrijk. Maar ondanks dat er 6.752 Dacia’s zijn verkocht in maart is Dacia toch twee plaatsen gezakt in de verkoopstatistieken, namelijk van plaats vijf naar plaats zeven. Van de Dacia Sandero zijn er 2.969 stuks verkocht, Dacia Duster 1.982 stuks, Dacia Lodgy 1.018 stuks en van de Dacia Dokker 597 exemplaren.

Taxi Tenerife Dacia Lodgy 02

Duitsland

Bij de 40 best verkochte modellen in Duitsland staat alleen de Dacia Duster met 1.055 exemplaren op plaats 31.

Engeland

In Engeland is Dacia nog maar net op de markt, maar in maart zijn er maar liefst 1.651 Dacia’s verkocht. Het probleem in Engeland zijn niet de verkopen maar de beperkte aanvoer vanuit India, waardoor lange wachttijden ontstaan.

Italië

Ook in Italië scoort Dacia en staat daar op de zeventiende plaats in de verkoopstatistieken met 2.538 verkochte exemplaren in de maand maart. De best verkochte Dacia in Italië is de Duster met 1.044 exemplaren, gevolgd door de Sandero met 750 stuks.

Lees ook:

Taxi Tenerife Dacia Logan MCV 03

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2012 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

Heb je tips, nieuws, (vakantie)foto’s, wijzigingen aan of een review over je Dacia Dokker, Duster, Lodgy, Logan of Sandero (Stepway) stuur ze naar:

email mcvjournaal

Sinds kort ook op twitter en facebook.

Posted: 10 april 2013 in Algemeen Dacianieuws Tags:autoverkopen, belgië, Duitsland, Engeland, frankrijk, Italië, nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten