donderdag 14 maart 2013

Terugblik op de Autosalon van Geneve 2013

2013 Autosalon Geneve 01Hoewel de Autosalon van Geneve pas over enkele dagen de deuren sluit, 17 maart om precies te zijn, sluiten wij met dit artikel de berichtgeving over de Dacia modellen op de Autosalon van Geneve 2013 af.

Vooraf gaande aan de beurs werd er druk gespeculeerd over de primeurs en vlak voor het openen van de beurs werden door Dacia twee primeurs beloofd.

Hoewel de naam nog niet bekend was gemaakt was belangrijkste primeur wel duidelijk, een stationwagen/break op basis van de nieuwe Dacia Sandero / Logan Sedan. Hoewel deze Break totaal niet lijkt op zijn illustere voorganger krijgt hij wel zijn naam mee. De officiële naam is uiteindelijk geworden Dacia Logan MCV.

Dacia brengt met deze nieuwe Dacia Logan MCV een goed gelijnde stationwagen op de markt, die zeker niet uit de toon valt, maar wel aanmerkelijk goedkoper is als concurrenten zoals de Skoda Octavia Combi en de VW Passat Variant. De huidige bezitters van de oer MCV zullen eerder kiezen voor de Dacia Dokker of eventueel de Dacia Lodgy, maar Dacia zal met deze nieuwe stationwagen zeer zeker nieuwe klanten weten te verleiden. In mei worden de prijzen bekend gemaakt (iets duurder dan de Dacia Sandero) en in juni staat hij in de showroom.

2013 Autosalon Geneve 02

De tweede primeur was een tegenvaller. Niet een vernieuwde Dacia Duster met een aangepast front, modern interieur en nieuwe motoren, maar een opgedirkte Dacia Duster Adventure. Leuk, maar om dat een primeur te noemen gaat wel heel erg ver.

Niettemin was de stand van Dacia de moeite van het bekijken zeker waard met alle nieuwe modellen bij elkaar, dus niet alleen de Dacia Logan MCV en de Dacia Duster Adventure, maar ook de nieuwe Dacia Sandero, Dacia Sandero Stepway, Dacia Logan Sedan, Dacia Dokker en de Dacia Lodgy.

2013 Autosalon Geneve 10 2013 Autosalon Geneve 05
2013 Autosalon Geneve 11 2013 Autosalon Geneve 07
2013 Autosalon Geneve 06 2013 Autosalon Geneve 04
2013 Autosalon Geneve 08 2013 Autosalon Geneve 09
Klik voor grotere foto.

Lees ook:

2013 Autosalon Geneve 12

Tenslotte nog een laatste nieuwtje:

Dacia heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Er zijn inmiddels maar liefst 1.000.000 versnellingsbakken van het type TLx geproduceerd.

2013 1000000 Versnellingsbakken TLx

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2012 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

Heb je tips, nieuws, (vakantie)foto’s, wijzigingen aan of een review over je Dacia Dokker, Duster, Lodgy, Logan of Sandero (Stepway) stuur ze naar:

email mcvjournaal

Sinds kort ook op twitter en facebook.

Posted: 15 maart 2013 in Algemeen Dacianieuws Tags:Autosalon Genève, Dacia Duster Adventure, dacia logan mcv

Geen opmerkingen:

Een reactie posten