donderdag 7 april 2011

En de winnaar is …

Nee, niet de Dacia Duster.

De Dacia Duster is dit jaar tweede geworden in de categorie Crossovers bij de Rally Achïas des Gazelles 2011 in Marokko met Sylvie Delcour en Marie Speeckaert uit België achter het stuur, vlak achter de uiteindelijke winnaar de Mercedes Vito 4 Matic.

Rally Marokko 2011 10

Ook de derde. vierde en zesde plaats waren voor de "witte” fabrieks Dacia Duster. Om het succes compleet te maken eindigde op de vijfde plaats een Dacia Duster van La Poste.

Rally Marokko 2011 11

Bij de “grote jongens” (meiden in dat geval) oftewel de 4x4 klasse hebben Isabelle Charles en Dounia Bennani tot de vierde etappe meegedaan voor de ereplaatsen.

Rally Marokko 2011 16

Helaas ging het in deze vierde etappe helemaal mis – vanwege een technisch probleem was er hulp nodig van het ondersteunende team – en dat leverde dermate veel strafpunten op dat een twee-en-dertigste plek in het eindklassement het hoogst haalbare was. Wat overigens in deze categorie met 94 equipes een prima prestatie is.

Rally Marokko 2011 13

Het Eco klassement is overigens wel door De Dacia Duster gewonnen. Sylvie Delcour en Marie Speeckaert verbruikten van alle teams de minste brandstof tijdens deze rally.

Rally Marokko 2011 12

Rally Marokko 2011 15

Rally Marokko 2011 14

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties 2011 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs en techniek vind je Hier en alles over tuning Hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten