zaterdag 21 september 2013

Wat moet je kopen: Dacia Duster of toch…

Bron: Autobild.

De auto’s die we nu onder de loep nemen hebben weinig met elkaar gemeen, behalve de prijs (Duitsland).

Maar als je een bepaald bedrag te besteden hebt is een vergelijking tussen diverse typen helemaal niet zo vreemd als het op het eerste gezicht lijkt.

Dacia Duster 4 rivalen 01

Zo vind je in deze prijsklasse niet alleen de Dacia Duster maar ook de Skoda Rapid, de Smart, de Mini, de Kia Ceed SW en de Opel Meriva.

Elk van deze auto’s hebben zo zijn voordelen en nadelen.

Dacia Duster 4 rivalen 03 Dacia Duster 4 rivalen 02

Smart Cabriolet

Lekker klein en compact, in de zomer het dakje open en uitermate handig in de stad, maar hij heeft slechts twee zitplaatsen en een zeer kleine bagageruimte. Het dashboard oogt modern en compleet en de styling kan nog jaren mee. De motor is helaas minder modern en voor zo’n kleine auto nogal dorstig. Maar als je op zoek bent naar een pure stadsauto dan vind je geen betere.

Dacia Duster 4 rivalen 04 Dacia Duster 4 rivalen 05

Dacia Duster

Een echte SUV (met 4W aandrijving) is meestal een dure grap, behalve als je kiest voor de Dacia Duster. Luxe genoeg, niet alleen airco en CD radio, maar ook leer in het interieur en dat allemaal standaard in de Prestige uitvoering. Toch blijft de Dacia Duster een echte robuuste SUV. Maar voor normaal woon-werkverkeer kan je hem gewoon als voorwielaandrijver gebruiken en dat scheelt toch een behoorlijke slok brandstof. De motor is sterk genoeg voor een comfortabele rit over de snelweg en het verbruik blijft binnen de perken. Helaas zijn de stoelen wat aan de kleine en zachte kant en dat gaat weer ten koste van het rijcomfort.

Dacia Duster 4 rivalen 06 Dacia Duster 4 rivalen 07

Mini

Is niet de grootste in deze vergelijking en ook qua binnenruimte en bagageruimte komt hij te kort. Maar als je zoekt naar sportieve rijeigenschappen en rijplezier dan kan je nauwelijks om de Mini heen. Vooral op bochtige weggetjes stuurt de Mini als allerbeste. Hij ziet er ook duurder uit dan hij in werkelijk is. Kortom ben je een sportieve rijder dan is deze Mini een prima keuze.

Dacia Duster 4 rivalen 09 Dacia Duster 4 rivalen 08

Opel Meriva

De Opel Meriva is een echte compacte familie auto voor een redelijke prijs. Het interieur is uitermate handig aan te passen van een 5 persoons familieauto tot een kleine bestelauto met een compleet vlakke laadvloer. De motor is levendig genoeg en ook het brandstofgebruik blijft binnen de perken. De klokken geven veel kleur maar maken het geheel een beetje kitscherig. Voor iemand die vooral zoekt naar veel gebruiksmogelijkheden doet met deze Opel Meriva geen slechte keus.

Dacia Duster 4 rivalen 10 Dacia Duster 4 rivalen 11

Kia Ceed SW

Ben je op zoek naar een aardige stationwagen voor niet al te veel geld dan kom je uit bij de Kia Ceed SW. Deze Kia Ceed SW is praktisch, ruim, comfortabel en goedkoop. Veel keuze in uitvoering is er niet, maar alles wat je nodig hebt zit er op. Rijden doet hij uitstekend, niet echt sportief maar gewoon goed en comfortabel. De bagageruimte is riant met 528 en 1642 liter. Alleen de besturing is nogal gevoelloos. Kortom deze Kia Ceed SW is een echte allemansvriend.

Dacia Duster 4 rivalen 13 Dacia Duster 4 rivalen 12

Skoda Rapid

Deze Skoda Rapid is uiterlijk een klassiek gelijnde sedan maar het is in werkelijkheid een hatchback met veel binnenruimte, ook op de achterbank is het prima toeven. De bagageruimte met 550 liter is meer dan voldoende voor dagelijks gebruik. Zelfs in de standaarduitvoering zijn de meeste opties gewoon aanwezig. Met zijn nieuwe turbomotor is deze Skoda Rapid uitermate zuinig met brandstof en sportief rijden lukt ook met deze Skoda Rapid. Hij heeft voldoende vermogen en stuurt lekker direct. Uiterlijk is hij niet echt spannend maar de binnenruimte en de sportieve prestaties maken dat weer goed.

Kortom, ook met een beperkte beurs is er keuze genoeg.

Dacia Duster 4 rivalen 14

testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2013 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

En nog veel meer Dacianieuws en foto’s ook op twitter en facebook.

Alle Dacia modellen op De Dacia Site van Nederland en België

Geen opmerkingen:

Een reactie posten