zaterdag 10 augustus 2013

Verkopen Dacia in Europa juli 2013

Bron: bestsellingcarsblog.com  Foto’s: Dacia Logan Pick Up.

Nederland

Voor wat betreft juli hebben de verkopen in Nederland zich gestabiliseerd, maar over totaal 2013 staan we nog steeds 33% in de min.

Opvallend is dat de Volvo V40 het best verkochte model is in juli en dat is voor het eerst in de Volvo-geschiedenis.

Van de Dacia Sandero zijn deze maand 145 exemplaren verkocht en van de Dacia Lodgy 55 stuks. Van de Dacia Dokker zijn er 16 exemplaren op kenteken gezet (showroommodellen ?) en van de Dacia Duster zijn er slechts 7 exemplaren verkocht.

Dacia Logan Pick Up 35

België

In België zijn de verkopen lange tijd op peil gebleven maar ook juli boekt men ook in België een flinke min, bijna 5% lager maar over heel 2013 staat België nog wel in de plus.

De totaalcijfers per merk zijn in België openbaar, maar helaas niet die per model en zijn dus helaas niet altijd beschikbaar*.

Dacia verkocht opnieuw meer auto’s in België, namelijk 1229 stuks en ook het marktaandeel stijgt behoorlijk van ruim 3% naar 3,52% deze maand.

* Misschien dat één van onze bezoekers uit België die cijfers (uit een krant of autoblad) naar ons wil mailen.

Dacia Logan Pick Up 32

Frankrijk

Juli 2012 was in Frankrijk de slechtste verkoopmaand in jaren, maar helaas doet juli 2013 daar niet veel voor onder. Maar Frankrijk is natuurlijk nog altijd één van de grootste automarkten in Europa en dat geldt ook voor Dacia.

Dacia staat in de verkoopstatistieken op plaats 5 met 9682 verkochte exemplaren en een opnieuw gestegen marktaandeel van 6,4% tegen 6% een maand geleden.

Bij de modellen staat de Dacia Sandero zelfs op derde plaats met 5436 verkochte exemplaren, vlak achter de Peugeot 208 en de Renault Clio 4.

De Dacia Duster staat op plaats 20 met 2193 stuks en van de Dacia Lodgy zijn er 1126 stuks verkocht.

Dacia Logan Pick Up 33

Duitsland

In Duitsland groeien de autoverkopen weer, nog niet zoveel, maar 2% in de plus laat zien dat het economisch goed gaat in Duitsland.

In Duitsland staat Dacia vrij stabiel op een vijftiende plek in de verkoopstatistieken met 4120 verkochte exemplaren en een marktaandeel van 1,5%.

Van de Dacia Sandero zijn er in juli 1701 exemplaren verkocht, van de Dacia Duster 1277 stuks en van de Dacia Lodgy 615 exemplaren.

Italië

In Italië verkocht Dacia 2161 exemplaren en ook hier is de Sandero het meest verkochte Dacia model met 1294 stuks, gevolgd door Dacia Duster met 671 exemplaren.

Spanje

In Spanje verkocht Dacia 2325 stuks en (het wordt eentonig) is de Dacia Sandero het meest verkochte model met 1608 exemplaren en een tiende plek in de verkoopstatistieken. Vande Duster zijn er 404 exemplaren verkocht en van de Dacia Lodgy 253 stuks.

Dacia Logan Pick Up 34

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2013 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

En nog veel meer Dacianieuws en foto’s ook op twitter en facebook.

Alle Dacia modellen op De Dacia Site van Nederland en België

Geplaatst: 10 augustus 2013 in Algemeen Dacianieuws Tags:autoverkopen, belgië, Dacia, Duitsland, frankrijk, Italië, nederland, Spanje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten