donderdag 13 juni 2013

Verkopen Dacia in Europa mei 2013

Foto’s: Een aantal Dacia’s van onze bezoekers.

Het wordt een wat eentonig verhaal, maar ook deze maand waren de autoverkopen weer in mineur, er lijkt maar geen einde aan de economische crisis te komen en vooral de autoverkopen lijden daaronder.

Bij Dacia is het beeld echter veel positiever. Het uitbrengen van nieuwe, goedkope en zuinige modellen zorgen er voor dat ondanks de dalende verkopen in het algemeen Dacia maar liefst 18% meer auto’s heeft verkocht.

Piet - Dacia Sandero Stepway met Goos Styling Pakket

Nederland

Ook in maand mei krijgen de autoverkopen in Nederland een geweldige klap, ruim 37% naar beneden. Er werden 30.086 auto verkocht tegen 47.758 stuks vorig jaar.

Dacia doet het relatief niet een zo slecht met 331 verkochte exemplaren dat waren er namelijk een jaar geleden slechts 200 stuks, dus ondanks een dalende markt toch hogere verkoopcijfers.

Het best verkopende model in Nederland is de Dacia Sandero en dan vooral de Stepway met 204 stuks, gevolgd door de Lodgy met 113 stuks, de Dacia Dokker met 8 stuks en de Dacia Duster sluit de rij met 8 exemplaren.

De verkopen van de Dacia Dokker moeten eigenlijk nog beginnen en voor de Duster is het wachten op de facelift en de nieuwe zuinig 1.2 TCe 115. Veel verwacht ik van de nieuwe Dacia Logan MCV dit najaar, dat zou wel eens het best verkopende model van Dacia kunnen worden in Nederland.

Op www.Daciast.nl  staat een leuk programma op de site waar je eenvoudig kan zien welke Dacia’s er afgelopen week zijn verkocht.

Flossie Peewee Mora Verheyen - Dacia Duster

België

In België groeien de autoverkopen alleen maar 10% vorige maand en nu nog een met 9%.

De verkopen voor Dacia zijn geweldig te noemen. Vorige maand een groei van 73% en deze maand een groei met maar liefst 91% en dat terwijl de verkopen van Dacia in België toch al relatief hoog zijn.

Dacia is inmiddels gestegen naar een tiende plek in de verkoopstatistieken met 1.775 exemplaren.

Dacia Sandero Stepway Patrick

Frankrijk

Ook in Frankrijk blijft de crisis voortduren. 10% minder auto’s zijn er verkocht en dat zijn de laagste verkopen sinds 1999. Maar ook hier is Dacia de prettige uitzondering met 6.832 verkochte exemplaren.

De Dacia Sandero staat nu met 3.592 verkochte exemplaren op plaats 4 in de verkoopstatistieken voor heel veel Franse modellen zoals bijvoorbeeld de Renault Mégane en de Citroën C3.

Van de Dacia Duster zijn 1.741 stuks verkocht en van de Dacia Lodgy 916 stuks.

Duitsland

Ook in Duitsland zijn de autoverkopen met 10% gedaald. De verkopen van Dacia in Duitsland blijven stabiel met 4.193 stuks. Ten opzichte van 2012 stijgen ze weliswaar licht maar een spectaculaire groei zoals in België is geen sprake. Bij de merken staat Dacia al maanden op plaats 15. Bij de modellen staat de Dacia Sandero op plaats 46 met 1.656 stuks, van de Duster zijn er 1.232 stuks verkocht en van de Lodgy 603 exemplaren.

Dacia Duster Nico

Italië

Ook in Italië 8% minder autoverkopen. Dacia boekt desondanks een winst van 4% en verkoop in Italië 3.177 stuks. Het best verkochte model is ook in Italië de Dacia Sandero met 1.855 exemplaren.

Spanje

In Spanje valt het verlies met 3% mee, hoewel veel lager kon eigenlijk niet meer na jaren van verlies. Dacia behoort ook in Spanje tot de stijgers in de verkoopstatistieken een plus van 27% in een dalende markt is stevig te noemen. 2.108 exemplaren wist Dacia in Spanje te verkopen. Het meest verkochte model is ook in Spanje de Sandero met 1105 stuks maar ook de Dacia Duster doet het nog aardig met 540 stuks, gevolgd door de Lodgy met 262 stuks.

Lees ook:

Charles - Dacia Lodgy 1.5 dCi Prestige

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2013 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

En nog veel meer Dacianieuws en foto’s ook op twitter en facebook.

Alle Dacia modellen op De Dacia Site van Nederland en België

Posted: 14 juni 2013 in Algemeen Dacianieuws Tags:autoverkopen, belgië, Dacia, dacia sandero, Duitsland, frankrijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten