zondag 20 januari 2013

Rally Dakar 2013: de finish bereikt

Het is voorbij. De Rally Dakar 2013 behoort weer tot het verleden. Een rally die vooraf het predicaat “eenvoudig” had meegekregen, maar door heftig regenval in de laatste week nog moeilijk genoeg werd.

Dakar Rally Renault Duster 43

Dakar 2013 is bij de terreinwagen gewonnen door Stephane Peterhansel samen met navigator Jean-Paul Cottret met een Mini. Na 4000 kilometer en 14 etappes was hij toch duidelijk de sterkste, vooral na het uitvallen van de Redbull buggy’s.

Dakar Rally Renault Duster 40

Van de twee Renault Dusters die aan de Rally Dakar 2013 deelnamen wist alleen Garcia met nummer 372 de finish te halen, hij werd uiteindelijk negenentwintigste in het klassement, weliswaar niet bij de vooraf gedachte eerste vijftien maar al met al helemaal geen slecht resultaat. De andere Duster werd gediskwalificeerd na een ongeoorloofde aanpassing na het noodweer.

De Nederlanders werden respectievelijk 38 (Chris Leyds), 55 (Coronel) en 65 (Van den Goorbergh).

Dakar Rally Renault Duster 41

Bij de motorrijders deed Frans Verhoeven het helemaal niet slecht, ondanks de pech op dag 4 wist hij een negende plaats in de wacht te slepen op zijn Yamaha.

Ook bij de vrachtwagen kreeg de favoriet Gerard de Rooy met zijn Iveco pech en moest de leiding afstaan aan Kamaz. Gerard de Rooy is uiteindelijk als vierde geëindigd, maar heeft wel de meeste dag overwinningen.

Dakar Rally Renault Duster 44

Lees ook:

Dakar Rally Renault Duster 45

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2012 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

Heb je tips, nieuws, (vakantie)foto’s, wijzigingen aan of een review over je Dacia Dokker, Duster, Lodgy, Logan of Sandero (Stepway) stuur ze naar:

email mcvjournaal

Posted: 21 januari 2013 in Alles over de Dacia Duster Tags:Dakar 2013, Iveco, Mini, Rally, Redbull, renault duster, Yamaha

Geen opmerkingen:

Een reactie posten