woensdag 30 januari 2013

Dacia Duster goedkoop en waardevast

Bron: theautochannel.com

Ooit wel eens gedacht aan het feit dat je bij het aanschaffen van zo’n goedkope Dacia Duster ook op langere termijn veel goedkoper uit bent ?

Nieuwe cijfers van het CAP laten zien dat de Dacia Duster niet alleen in aanschaf de goedkoopste SUV is, maar dat de ook afschrijving over een x aantal jaren aanmerkelijk lager ligt dan bij al zijn concurrenten.

dacia duster access UK 02

Inmiddels zijn er (Engeland) ruim 2000 Dacia Dusters in bestelling en het goede nieuws over Dacia blijft maar binnen rollen voor de consumentenkampioen Dacia.

Na 3 jaar behoudt de Dacia Duster nog altijd 34% van zijn oorspronkelijke waarde (max. 100.000 kilometer). Je bent dus niet alleen in aanschaf veel goedkoper uit maar ook tijdens het gebruik spaar je duizenden euro’s uit aan afschrijving ten opzichte van de concurrentie.

Dacia Duster Access UK 03

Het is dan ook niet zo vreemd dat in het Verenigd Koninkrijk de wachtlijsten zijn opgelopen tot ruim vijf maanden.

Geconfronteerd met het goede nieuws reageerde Dacia UK marketing Director Phil York als volgt: We weten dat de Dacia Duster een geweldige aanbieding is voor iedereen die op zoek is naar een praktische, betrouwbare en vooral betaalbare SUV. Het CAP bevestigt alleen maar onze overtuiging. Overigens denk ik dat de meeste kopers van de Dacia Duster langere tijd in hun auto zullen rijden, maar het is goed om te weten dat als ze eenmaal afscheid nemen van hun Dacia, ze niet teveel hebben afgeschreven op hun investering.

Dacia Duster Access UK 01

Vooral de vele orders voor de Dacia Duster Access (basisuitvoering) zijn opvallend te noemen. Kenners dachten dat die Dacia Duster alleen maar een marketing stunt zou zijn maar ruim een vijfde van alle bestellingen betreft de Access en dat is veel meer dan de alle prognoses. Ook de bestellingen voor 4x4 Laureate overtreft alle verwachtingen.

De toekomst van de Dacia Duster in Groot Brittannië is uiterst rooskleurig. Je koopt daar een Dacia Duster 4x4 met lichtmetalen wielen, airco, elektrische ramen en lederen bekleding voor de prijs van een goedkope middenklasser van een ander merk.

Dacia Duster Access UK 05

Dacia Duster Access UK 04

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2012 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

Heb je tips, nieuws, (vakantie)foto’s, wijzigingen aan of een review over je Dacia Dokker, Duster, Lodgy, Logan of Sandero (Stepway) stuur ze naar:

email mcvjournaal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten