zaterdag 3 november 2012

Verkopen Dacia naar absoluut dieptepunt

Sinds de opkomst (terugkeer) van Dacia op de Nederlandse markt eind 2006 zijn de verkopen nog nooit zo laag geweest als in oktober 2012.

Met veel pijn en moeite zijn er 47 exemplaren van het merk Dacia verkocht (januari 2007 89 stuks).

Dat de verkopen van de Logan en de Sandero terug zouden vallen dat was met de komst van de opvolgers van deze modellen wel duidelijk, maar dat ook de Dacia Duster na aanvankelijk grote verkoopsuccessen zo ver terug zou vallen is toch een duidelijke tegenvaller voor Dacia.

Dacia Duster Milieu 01

Van de Dacia Duster zijn er in oktober 11 exemplaren verkocht, Dacia Logan MCV 3 stuks, Dacia Sandero 18 stuks en van de nieuw Dacia Lodgy slechts 15 exemplaren.

Natuurlijk was oktober 2012 een hele slechte maand voor alle merken met een teruggang van maar liefst 38%, maar als Dacia in die krimpende markt dan ook nog een flink percentage marktaandeel verliest namelijk van 0,28% naar 0,18% dan mag je spreken van een dieptepunt in de verkopen.

dacia sandero stepway 2013 09

Natuurlijk komen de Dacia Dokker en de (ver)nieuwde Dacia Sandero (Stepway) eind 2012 en begin 2013 op de markt met schonere motoren (0.9 TCe en 1.2 TCe) maar de Dacia Sandero gaat niet vallen binnen het wegenbelastingvrije tarief en blijft dus minder aantrekkelijk voor de particuliere markt in Nederland.

Zonder die belastingvrije variant lijkt het er op dat voor Dacia alleen een rol in de marge is weggelegd, althans in Nederland.

Dacia Dokker - Daca Lodgy 04

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2012 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

Heb je tips, nieuws, (vakantie)foto’s, wijzigingen aan of een review over je Dacia Duster, Lodgy, Logan of Sandero stuur ze naar:

mcvjournaal email

Posted: 4 november 2012 in Algemeen Dacianieuws Tags:autoverkopen, Dacia, marktaandeel, schone motoren, wegenbelasting

Geen opmerkingen:

Een reactie posten