zaterdag 17 november 2012

Autoverkopen Europa (Dacia) oktober 2012

Foto’s: Dacia Dokker.

Dacia Dokker Roemenië 01Nog steeds zakken de autoverkopen in Europa verder in, maar (dat is het goede nieuws) slechts met 4,8% en dat is in deze barre economische tijden zelfs een meevaller.

Dat komt vooral omdat in Duitsland de verkopen stabiliseren (+0,5%) en in het Verenigd Koninkrijk de verkopen flink stijgen met 12,1%.

In Frankrijk (-7,8%), Italië (-19,7%), Spanje (-11,9%) en ook in Nederland (–38,4%) blijft het onveranderd slecht gaan. In België blijven de autoverkopen aardig op peil (-1,5%).

Dacia handhaaft zich redelijk met een omzet daling (in Europa) van 6,8%. Moederbedrijf Renault zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen met een daling van maar liefst 25,5%.

Dacia Dokker Bleu Mineral 04

België

Dacia doet (in tegenstelling tot Nederland) nog altijd bijzonder goed in België, ondanks het feit dat ook in België de nieuwe modellen zoals de Dacia Dokker, de Dacia Logan Sedan II,de Dacia Sandero II en de Dacia Sandero Stepway II nog niet verkrijgbaar zijn.

Desondanks verkoopt Dacia 1.040 exemplaren in België, goed voor een marktaandeel van 2,49%.

Dacia Dokker Bleu Mineral 01

Frankrijk

Het land waar verreweg de meeste Dacia’s worden verkocht is Frankrijk. Maar ook daar is het wachten op de nieuwe modellen. Toch zijn er in Frankrijk ín oktober nog 6.625 Dacia’s verkocht wel een daling van 22,7%. Van de Dacia Duster werden 2.861 exemplaren verkocht en van de Dacia Lodgy 1.649 stuks.

Dacia Dokker Gris Platine 01

Duitsland

Duitsland is verreweg de grootste automarkt van Europa en dus belangrijk voor Dacia, in marktaandeel niet groot, maar de aantallen maken veel goed.

Van de Dacia Sandero zijn er in oktober 1.512 exemplaren verkocht, van de Dacia Duster 1.211 stuks, van de Dacia Lodgy 841 stuks en van de Dacia Logan MCV 644 stuks.

Dacia Dokker Bleu Mineral 02

Lees ook:

Dacia Dokker Bleu Mineral 03

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2012 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

Heb je tips, nieuws, (vakantie)foto’s, wijzigingen aan of een review over je Dacia Duster, Lodgy, Logan of Sandero stuur ze naar:

mcvjournaal email

Geen opmerkingen:

Een reactie posten