zaterdag 20 oktober 2012

Een Dacia Duster voor iedere beurs

Tekst en foto’s: Tom.

Dacia Duster miniatuur 04Naast het simpelweg in bezit hebben van een Dacia Duster, Logan of Sandero zijn er veel Daciasten die het leuk vinden om, meer of minder fanatiek, miniaturen van Dacia te verzamelen.

Ook Tom kan het niet laten om overal waar hij komt even te kijken of er weer nieuwe miniaturen van Dacia te verkrijgen zijn:

Ondanks de recente prijsverhoging, blijft de Duster beschikbaar voor ieder budget. In Frankrijk al leverbaar vanaf 2,75 euro in brandweer en Gendarmerie uitvoering. Helaas zo'n 64 maal verkleind waardoor het model niet langer is dan zo'n 3 inch. Uit voorraad leverbaar bij een groot aantal speelgoed winkels en supermarkten in Frankrijk. Fabrikant is Norev die deze Dusters in China laat assembleren.

Op de foto’s de beide varianten die bij de echte verzamelaar niet in de vitrine mogen ontbreken. Binnenkort komt ook concurrent Majorette met Dusters in de 3 inch schaal en ook zij komen met een blauwe Gendarmerie, die echter in Thailand wordt gemaakt.

Dacia Duster miniatuur 06

Eerder leverde Renault Toys al de Duster in ambulance, leger en brandweer. Deze laatste had echter een andere kleurstelling en bedrukking dan de nu verschenen 'pompiers'. Deze drie modellen zijn ook van Norev en onder meer leverbaar via de sympathieke Otte Jan van der Goot de vestigingsmanager van Dacia-dealer Bochane Mafait in Zeewolde.

Dacia Duster miniatuur 07

Meer info over Dacia schaalmodellen/miniaturen:

 Dacia Duster miniatuur 05

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2012 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

Heb je tips, nieuws, (vakantie)foto’s, wijzigingen aan of een review over je Dacia Duster, Lodgy, Logan of Sandero stuur ze naar:

mcvjournaal email

Posted: 21 oktober 2012 in Alles over de Dacia Duster, Diversen
Tags:Dacia Duster, Majorette, minatuur, miniaturen, Norev, schaalmodel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten