donderdag 20 september 2012

Dacia Duster 4x4 getest

Een ouder artikel overgenomen uit het mcvjournaal.

Natuurlijk besteden ook veel Duitse autobladen en sites veel aandacht aan de Dacia Duster.

Ook voor sites en bladen die zich voornamelijk richten  op het offroad rijden auto's is een auto zoals de Dacia Duster 4x4 interessant.

Dacia Duster G-01

Is de Dacia Duster meer als alleen goedkoop ?

Met concurrerende prijzen heeft Dacia naam gemaakt op de Duitse markt. Vooral tijdens de slooppremie gingen zowel de Dacia Logan MCV als de Dacia Sandero als warme broodjes over de toonbank.

Sinds 2010 heeft Dacia met een echte SUV (Crossover), die net als alle andere Dacia's veel ruimte biedt voor relatief weinig geld.

De gedrongen en compacte SUV ziet er zeer eigentijds uit. Door de bolle wielkasten en de korte overhang ziet hij er gespierd uit.

Dacia Duster G-02

Onder de motorkap zitten de bekende motoren, de 1.6 16v benzine en de 1.5 diesel. De Dacia Duster 4x4 1.5 diesel heeft 110 pk is tevens de sterkste.

De eerste kilometers rijden we in de benzine uitvoering. Onderin is weinig kracht beschikbaar dus veel schakelen is noodzakelijk. Hij komt door het lage gewicht prima mee met het overige verkeer.

Dacia Duster G-05

De stoelen zijn verrassend goed en binnenin is de Dacia Duster gewoon ruim te noemen. De Dacia Duster rijdt zeer comfortabel, maar helt in snelle bochten wel wat over. Erg stil is de auto trouwens niet, motor, rij, en afrol geluiden zijn bij hogere snelheden goed te horen.

Dacia Duster G-06

De dieseluitvoering, is wat ons betreft, de beste keuze. Deze is ook te verkrijgen met ESP en vooral de 4x4 kan behoorlijk wat trekken. De 6 versnellingsbak is uitgerust met een zeer korte eerste versnelling. Het all-wheel-systeem komt uit de Nissan Qashqai.

In tegenstelling tot veel andere SUV's is de Dacia Duster wel degelijk geschikt om in het terrein te rijden. Mede door het lage gewicht, de korte overhangen, de extreme hellingshoek en de hoge bodemvrijheid maken dat de Dacia Duster ruw terrein niet schuwt.

Dacia Duster G-04

Conclusie

De eerste indruk van de Dacia Duster is positief. Indrukwekkend is de beschikbare ruimte en het hoge rijcomfort. De goed presterende dieselmotor en het beschikbaar zijn van ESP.

Maar dan praat je wel over de duurste versie en hoewel dan nog steeds de goedkoopste SUV praat je dan niet meer over een "koopje".

Maar dat de Dacia Duster een succes is blijkt wel uit de verkoopcijfers wereldwijd !

Dacia Duster G-03

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind jeHier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2011 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten