maandag 6 augustus 2012

Dacia – Nieuws in het kort

Autoweek Sandero 2013Autoweek – Sandero Aldi-auto (mail: Otto)

Beste redactie van Autoweek,

Bedankt voor uw artikel over Dacia in Autoweek nummer 30. Als consument doe ik -tot volle tevredenheid- al vaak boodschappen bij de Aldi en nu blijkt volgens uw voorblad dat de nieuwe Dacia Sandero een Aldi-auto is !
Zelf rijd ik in een Sandero uit 2010 en dat doe ik met veel plezier: prima karretje ! Op bladzijde 6 schrijft u 'Wat kunnen de trotse leden van de vrekkenclub binnenkort voor hun deur parkeren ?' U begrijpt het vast al: ik parkeer mijn Sandero al tijden voor mijn deur en ik voel me er goed bij. In deze tijd, waarbij voor veel mensen (lees: autobezitters) elke euro telt, is het goed om te weten, dat je wel heel erg op je geld past als je in een Dacia rijdt. Dat je daarmee -volgens Autoweek- meteen een trots lid bent van de vrekkenclub, is iets waar je inderdaad trots op kunt zijn, temeer daar het artikel op bladzijde 8 positief te noemen is: de Sandero en de Sandero Stepway blijven 'prijspakkers'. In dezelfde Autoweek is op bladzijde 17 te lezen dat de high executive uitvoering van de BMW 640i Gran Coupé een extra investering vergt van 9.890 euro: daar koop je een complete Dacia Sandero (met airco) voor ! Ik ben dan ook liever een 'vrek' dan een 'gek' ! Met vriendelijke groet, Otto.

Dacia Logan en Sandero 2013 02

Duster en Sandero groot succes in Zuid Amerika

Vanwege het succes van de Duster en de Sandero in Brazilië wordt de productie capaciteit van de drie Renault fabrieken op het Ayrton Senna industrieterrein in Curitiba flink uitgebreid. De voertuigproductie wordt van nu 280.000 opgeschroefd naar 380.000 stuks. Ook de motorenfabriek voert de productie op van 400.000 naar 500.000 stuks. Dankzij de sterk stijgende verkopen van de Sandero en de Duster is het marktaandeel van Renault op de Braziliaanse markt gestegen tot 6,8%.

Dacia Duster Airbase

Debuut nieuwe Dacia Sandero in Parijs

Het is vrijwel zeker dat de nieuwe Dacia Sandero haar debuut gaat beleven op de Autoshow van Parijs, overigens samen met de nieuwe Dacia Logan. Deze Dacia Logan zullen we naar alle waarschijnlijkheid niet in Nederland op de markt zien, maar natuurlijk wel in België. In 2013 zal er nog een break volgen op basis van de Sandero.

Dacia als ambulance 06

Waar koop je het liefst je Dacia

Poll Waar koop je het liefst je Dacia

De uitslag van de poll is duidelijk. De meeste deelnemers kopen hun nieuwe Dacia het liefst bij een apart Dacia verkooppunt en als dat niet mogelijk is dan bij een kleinere plaatselijke Renault dealer. Het kopen bij een onafhankelijk BOVAG garage en het kopen via internet heeft duidelijk niet de voorkeur.

Het is overigens de bedoeling van Dacia om – net als in Frankrijk – ook in Nederland aparte Dacia verkooppunten op te zetten. Meer nieuws hierover volgt in het najaar.

De nieuwste POLL gaat er over wie de opvolger wordt van de Dacia Logan MCV. de Dacia Lodgy of de Dacia Dokker.  Deze poll vind je in het menu aan de rechterzijde op het MCV Journaal.

Dacia als Taxi 12

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2011 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

___________________________________________________________________

Posted: 7 augustus 2012 in Algemeen Dacianieuws
Tags:Autoweek, Dacia Sandero 2013, duster, Sandero, Stepway

Geen opmerkingen:

Een reactie posten