dinsdag 7 februari 2012

Renault Duster – Een winterse test

Bron: Carsguru.

Het is een prachtige zonnige winterdag als we bij de Renault fabriek de Renault Duster 4x4 in ontvangst nemen voor een uitgebreide testrit.

Prachtig, zoveel grip als deze Renault Duster op de besneeuwde wegen heeft en dat voor een uiterst aantrekkelijk prijskaartje.

Wat is eigenlijk het recept voor deze verrassend goedkope SUV ? Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Zet een Renault Logan naast de Renault Duster en je ziet het merendeel van de onderdelen uitwisselbaar zijn.

De Russische markt wordt overspoeld door dure, goedkope, grote en kleine modellen, maar het is niet eenvoudig om de sympathie van de autokoper te winnen en wonderwel lukt Renault dat met de Logan, Sandero en nu de Duster prima.

Renault Duster test 07

Ja, de stoelen zijn niet al te groot en de knoppen zitten niet altijd even handig, maar dat went snel en waar vind je voor die prijs, elektrische ramen, verwarmde buitenspiegels, vierwielaandrijving, 2 DIN radio met stuurbediening, lederen bekleding, stoelverwarming, enz.

Je zit hoog en ruim, ook voor de passagiers is er ruimte genoeg, onder de vloer van de bagageruimte ligt het reservewiel en toch kan de Golden Retriever gemakkelijk mee.

De Dacia Duster koppelt licht en schakelt eenvoudig. De 1.6 16v voldoet net aan voor deze toch 1300 kg zware auto. Op de buitenweg voldoet hij goed maar in de stad moet je veel schakelen. De 2.0 liter met 135 PK zou een betere optie zijn maar kost natuurlijk aanzienlijk meer.

Ondanks de trommelremmen achter remt de Renault Duster gewoon goed en tot 130 km p/u is het geluid in de auto dragelijk.

Het meest verrassend is de wegligging, hobbels, gaten, kiezels, goed of slecht wegdek, bochten op hoge of lage snelheid, het is allemaal geen probleem.

Tenslotte hebben we de Renault Duster uitgeprobeerd op de ijspiste bij de fabriek. Het automatische 4x4 systeem werkt perfect, de auto reageert voorstelbaar en is eenvoudig te corrigeren.

Renault Duster test 03 Renault Duster test 05
Renault Duster test 04 Renault Duster test 06
Renault Duster test 08 Renault Duster test 09
Renault Duster test 10 Renault Duster test 18
Renault Duster test 12 Renault Duster test 14
Renault Duster test 13 Renault Duster test 15
Renault Duster test 16 Renault Duster test 17

Klik voor een grotere foto.

Conclusie

Voor deze prijs is er simpelweg geen betere 4x4 te koop. Hij rijdt prima, reageert voorspelbaar, hij is ruim en praktisch. Ondanks de eenvoudige uitrusting zit er alles op wat je daadwerkelijk nodig hebt.

Het is een auto waarop de eigenaar zeven dagen per week en 365 dagen per jaar op kan vertrouwen !

Noot: Op enkele details na is de Renault Duster identiek aan de Dacia Duster.

Renault Duster test 11

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Logan MCV en de Dacia Lodgy vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2011 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

_______________________________________________________________________

Posted: 7 februari 2012 in Alles over de Dacia Duster
Tags: 4x4, Dacia Duster, renault duster, test, winter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten