vrijdag 3 februari 2012

Dacia – Nieuws in het kort

100ste Dacia dealer in Frankrijk

Dacia heeft haar 100ste Dacia  verkooppunt ingehuldigd met de opening van NGL (Nouveaux Garage Lensois) in Lens, Noord-Frankrijk, in december.

Dacia breidt zijn netwerk van zogenaamde Dacia Box dealers verder uit. De verkooppunten hebben toegewijde verkoopkrachten in dienst, die bereid zijn om het bereik van Dacia te vergroten met de lancering van een nieuwe Dacia Lodgy en een kleine bestelwagen in 2012.

Tegen het einde van december 2011 hoopt Renault 120 Dacia Box dealers hebben, door 30 nieuwe vestigingen te openen in december. Tegen het einde van juni 2012 verwacht Dacia 150 operationele Dacia verkooppunten te hebben zodat een goede geografische dekking van die gebieden waar kans is op een goede verkoop aanwezig is.

Dacia heeft op dit moment ongeveer 300 verkopers en verkoopsters in Frankrijk. Dat aantal zal waarschijnlijk stabiel blijven in 2012, het bedrijf start met opleidingsprogramma's die specifiek zijn ontwikkeld voor deze verkoopteams.

Dacianieuws 0212 01

Renault-Nissan-Dacia groeien 10% in 2011

De Renault-Nissan Alliantie verkocht  8,03 miljoen auto's vorig jaar, een stijging van 10 procent ten opzichte van 7,28 miljoen in het jaar daarvoor, aldus CEO Carlos Ghosn.

4,67 miljoen voertuigen waren Nissans, 2,72 miljoen waren Renaults inclusief Dacia en 638.000 stuks verkocht het  Russische AvtoVAZ. De omzetgroei is toe te schrijven aan herstel van de Amerikaanse automarkt en de sterke vraag uit China.

"De Alliantie behaalde een 10,3 procent toename in volume, ondanks het ongewoon harde jaar, waarin de auto-industrie op de 11e maart met een aardbeving en tsunami, in oktober met overstromingen in Thailand, de abnormale stijging van de yen en in de eurozone met grote onzekerheden werd geconfronteerd".

Hoewel de Japanse autofabrikanten met belangrijke productie-verstoringen hadden te lijden in 2011 als gevolg van natuurrampen, zijn de verkopen van Nissan gestegen tot 4,67 miljoen auto's en lichte vrachtwagens. De fabrieken en productielijnen van Nissan waren niet zo zwaar getroffen als die van de rivalen Toyota en Honda.

Volgens Carlos Ghosn, zal Renault flink mee gaan doen op de Chinese markt in de tweede helft van het middellange termijn plan tot 2016. Volgens de verklaring wil de Franse automaker profiteren van de ervaring van Nissan op de grootste markt ter wereld om daar te beginnen met productie-activiteiten.

Autoverkopen Europa 0411 02

Renault opent testcentrum elektrische auto’s

Het eerste Renault ZE Center werd deze week geopend in Boulogne-Billancourt, een gemeente in de westelijke buitenwijken van Franse hoofdstad Parijs.

Het is het eerste centrum van dit type in Europa en werd ingehuldigd in aanwezigheid van Pierre-Cristophe Baguet, burgemeester van Boulogne-Billancourt, en Carlos Tavares, Chief Operating Officer van Renault. De Renault ZE (Zero Emission) Center heeft tot doel de ZE ervaring met alle bezoekers te delen, om hen te overtuigen van de geloofwaardigheid van het aanbod van Renault en de relevantie van haar ambities in elektrische voertuigen.

De Renault ZE Center is gebaseerd op het concept van een customer journey: receptie, briefing over de elektrische auto ecosysteem (inclusief de auto, batterij, opladen van infrastructuur en nieuwe diensten), een educatieve rondleiding door de showroom, een kans om al rijdend de Kangoo ZE , Fluence ZE en Twizy (preview) op een testbaan te testen, met tot slot een discussie-sessie, waardoor ZE adviseurs rekening kunnen houden met feedback van klanten.

Vanaf januari 2012 zal het centrum open zijn voor het grote publiek en aan het Renault sales netwerk, testritten online, per telefoon of direct in het centrum aan de receptie kunnen boeken.

Dacianieuws 0212 02

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Logan MCV en de Dacia Lodgy vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2011 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

_______________________________________________________________________

Posted: 4 februari 2012 in Algemeen Dacianieuws
Tags: autoverkopen, Dacia, dealer, nissan, Renault, verkooppunt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten