zaterdag 15 oktober 2011

Het verhaal achter de Dacia Duster

Natuurlijk is de Dacia Duster niet zomaar uit de lucht komen vallen. Aan de ontwikkeling van de huidige Dacia Duster zijn heel wat jaren besteed, voordat het model uiteindelijk in maart 2010 werd gelanceerd op de Autosalon van Geneve.

Autosalon Geneve 02

Het jaar daarvoor werd op dezelfde Autosalon van Geneve de Dacia Duster Concept getoond, maar of dat ooit de basis is geweest voor de huidige Dacia Duster is zeer twijfelachtig, geen enkele lijn is namelijk terug te vinden in de bestaande Dacia Duster.

Dacia Duster concept Geneve 2009

Heeft misschien de eerdere Dacia Duster oftewel de ARO 12 een rol gespeeld in de ontwikkeling van de huidige Dacia Duster ?

Dacia Duster oud 04

Op het eerste gezicht zou je zeggen dat die de eigenlijke stamvader van de moderne Dacia Duster is. Een echte 4x4, die er uiterlijk helemaal niet zo gek uit zag, maar geen succes is geworden (in Engeland) door een slecht dealernetwerk, veel mechanische en roestproblemen. Maar nee, ook deze oer Duster heeft geen rol gespeeld in de ontwikkeling (ontwerp) van de huidige Dacia Duster. Hij is uitsluitend de naamgever geworden.

Welke auto heeft dan een grote rol gespeeld in het ontwerp van de Dacia Duster. Verrassend genoeg is dat de Renault 4 geweest.

Renault 4 basis Dacia Duster

Enige tijd geleden heeft Renault – naar aanleiding van de introductie van de Renault Duster – in Moskou een symposium gehouden voor aankomende designers en daar is de complete ontwikkeling getoond van het ontwerpen van de Dacia Duster

Van R4 tot Dacia Duster 07

Van R4 tot Dacia Duster 01

Van R4 tot Dacia Duster 02

Van R4 tot Dacia Duster 03

Van R4 tot Dacia Duster 04

Van R4 tot Dacia Duster 05

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2011 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten