dinsdag 31 mei 2011

Binnen-buitentemperatuurmeter monteren

Foto’s en tekst: Hans.

Na het spuiten van de console en ventilatieroosters in zijn Dacia Sandero en het plaatsen van daglichtlampen op de plek waar normaal de mistlampen zitten heeft Hans nu een binnen- en buitentemperatuurmeter in zijn Dacia Sandero geplaatst.

clip_image002 clip_image004

clip_image006 clip_image008

clip_image010 clip_image012

  1. Deze binnen- buitenthermometer (met sensor aan een draad van 3 m.) wordt bij Lidl onder de naam SilverCrest verkocht, maar is ook elders wel eens te vinden onder de merknaam ATech. De witte letters van het merk heb ik er met een scherp mesje afgekrast. In het deksel van het batterij-vak boor je 2 gaten.
  2. Buig een strookje dun aluminium, ijzer of blik van ong. 6 a 7 cm lang in de gewenste vorm en boor hier dezelfde gaatjes. Neem 2 kleine bouten (liefst taps toelopend, zodat ze de batterij niet hinderen) en schroef het plaatje aan het deksel.
  3. Test of het past aan de hemelbekleding en of het goed klemt.
  4. De draad verstop je achter de hemelbekleding, achter de bovenrand van de bekleding op de a-stijl en vervolgens onder het rubber (daar zit al een soort gootje) naar beneden.
  5. Bij A trek je het rubber even los en haal je de draad er onder door. Bij B zit een opening; een soort tunnel richting de koplamp. Hier heb je een stevige ijzerdraad of bijv. 3 aan elkaar getapete breipennen nodig om de draad door te steken.
  6. Voor in de motorruimte gaat de draad naar beneden. Daar zitten aan de onderkant genoeg gaten en spleten om de sensor door te halen naar de onderzijde en met bijv. een tie-wrap vast te zetten.

clip_image014

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties 2011 vind je Hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten