maandag 25 april 2011

Geen emoties, koop dan een Dacia

Scan: Johnnie.

Althans dat is vrij vertaald de conclusie van een krantenartikel in het Leidsch Dagblad.

Of die conclusie juist is is natuurlijk de vraag, echte Daciasten weten wel beter, maar duidelijk is dat heel veel mensen en journalisten in Nederland niet bepaald vallen voor het merk Dacia.

Dacia en emotie 01

Wij weten graag welke auto onze buren rijden

Weet u welke auto uw buren hebben ? De meeste mensen wel, blijkt uit een onderzoek van de AutoRai onder duizend Nederlandse autoliefhebbers. Eén op de vijf is wel eens jaloers op de bolide van de buren.

Opvallend genoeg zijn het vooral de mensen die zelf een mooie bak voor de deur hebben die met afgunst naar de auto van de buurman kijken. Van de mannen weet 14% zelfs exact het merk, kleur en bouwjaar.

Mensen die een auto willen kopen hebben meestal meerdere merken in hun hoofd die hen aanspreken, zegt directeur Rikken van onderzoeksbureau Synovate. “Vooral mannen hebben al een idee wat ze willen.”

Dacia en emotie 02

Auto’s zijn grofweg in te delen in vijf groepen die elk een type rijder belichamen.

Sportieve merken zoals Audi, Alfa Romeo of BMW worden gezien als energiek, impulsief, agressief, arrogant en mannelijk. Mensen die zich aangesproken voelen door dit soort auto’s letten vooral op prestaties: hij moet snel en krachtig zijn.

Een tweede categorie is de klassieke statusauto, zoals Mercedes en Jaguar. Deze hebben een elegant en autoritair imago. Vooral mannen kiezen voor deze merken, waarbij geavanceerde techniek en styling voorop staan.

Families kiezen voor ruime vierwielers als de Renault Scénic of de Ford Mondeo.

De ‘fun’-auto, zoals de Mini Cooper of de nieuwe Fiat 500, liefst in een opvallend kleurtje, wordt vooral gekocht door jonge vrouwen.

Tenslotte heb je mensen die vinden dat een auto vooral functioneel moet zijn. Zij hebben hun emoties onder controle, en kopen een Dacia of een Skoda.

De Meeting 0101

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties 2011 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs en techniek vind je Hier en alles over tuning Hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten